Garagedeur bedienen met Shelly

Garagedeur bedienen met Shelly

Wil jij ook graag je elektrische garagedeur of poort met je smartphone bedienen? Dat kan met Shelly en je kunt zelfs zien of je garagedeur/poort open of dicht is.

Je elektrische garagedeur of poort slim maken en met een Shelly bedienen is eigenlijk niet heel ingewikkeld. Combineer je het met de Shelly Plus Add-On en een Magneet Sensor (Reed-Contact), dan kun je zelfs zien of de Garagedeur of Poort Open of Dicht is.

Wat heb je nodig

Een Shelly Plus 1 of Shelly 1 Gen3. Deze heeft een potentiaal vrij relais waarmee je de Garage of Poort motor kunt bedienen via de COM poort. Sla de handleiding van je elektrische garagedeur of poort erop na en je zult een technische tekening aantreffen met alle verschillende aansluiting. Vaak zit hierbij een aansluiting voor een drukknop, waarop je de Shelly I/O (Input/Output) kunt aansluiten. Tevens dien je de Shelly te voorzien van spanning. Meestal is dit een 12VDC of 24VDC aansluiting, maar je kunt ook gewoon de 230VAC gebruiken waarmee de motor is aangesloten. Het advies is echter om de Shelly aan te sluiten op VDC. En LET OP, aansluiten van 12VDC is net even anders als 24VDC. Zie handleiding Shelly.

Tevens is het eigenlijk wel heel fijn als je in de App kunt zien of je Garagedeur of Poort Open of Dicht is. Daarvoor heb je een Shelly Plus Add-On nodig, en kun je gelijk een Magneetsensor mee bestellen die werkt met de Plus Add-On. De Shelly Plus Add-On klik je op de Shelly Plus 1 of Gen3.

Onderstaand voorbeeld van een mogelijke aansluiting op jouw garage of poort systeem.

Elektrische Garagedeur of Poort bedienen met Shelly

 

* Let op, er kunnen geen rechten aan dit aansluitschema worden verleent. Mogelijk werkt jouw systeem net even anders.
** Aansluiten van je Shelly op je elektrische motor is op eigen risico!

Hoe stel je de Shelly Garagedeur of Poort configuratie op de App in

Nadat je alles hebt aangesloten en de Shelly Plus 1 of Gen3 hebt toegevoegd aan de Shelly Smart Control App, met eventueel de optionele Add-On, kun je in de App via Add Peripheral de Add-On met Magneet Sensor instellen.

Stap 1.

Sla deze stap over als je geen Add-On gaat gebruiken.

1. Add peripheral
2. Kies “digital input”
3. Nadat het apparaat opnieuw is opgestart ga je naar de 'settings' van de 'peripheral' en kies je 'enable invert input' en stel in “digital input status” als “garage”.

Shelly Add Peripheral
Add Digital Input

 

Peripheral Settings
Shelly Garagedoor

Stap 2.

Nu moeten we de Shelly Plus 1 of Shelly 1 Gen3 nog instellen dat deze als een soort drukknop fungeert. D.w.z. wanneer je de Shelly 'Aan' zet, deze eigenlijk direct erna weer uitschakelt. Alsof het een drukknop is, die even kortstondig ingedrukt wordt.

1. Kies Add Schedule
2. Kies “Auto off" 0.5 sec.

Shelly Garagedeur Timer Auto off

Nu is alles ingesteld om je garagedeur of poort te bedienen met de Shelly App.

Heb je ook de Shelly Plus Add-On aangesloten met magneetsensor, dan ziet het er ongeveer zo uit;

Shelly Garagedeur Closed Shelly Garagedeur Open

Mocht je toch nog technische vragen hebben, neem dan contact op met Home2Link.
Het zit niet in de marge van de Shellies om de technische documentatie van jouw systeem door te nemen. Wil je dat wel, bestel dan 30 minuten Domotica Ondersteuning en stuur ons de digitale handleiding van jouw systeem via de mail.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om draadloos de Shelly BLU Door/Window Sensor op batterij op je Garagedeur of Poort te bevestigen. Dan kun je ook zien of deze open of gesloten is, alleen zie je dit dan niet in de App bij de Shelly 1, maar als aparte sensor.

Succes en veel plezier met automatiseren,
Home2Link

 

Wij zijn benieuwd naar je reactie, en kun je hieronder achter laten.

Deel op Facebook

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »