De Fibaro Thermostaatkraan

De Fibaro Thermostaatkraan

Lees hier over de vele functies van de FIBARO Heatcontroller, een ontzettend slimme en zuinige thermostaatkraan!

Wat kun je met de FIBARO Heatcontroller?

In dit blog gaan we het hebben over de vele functies die de slimme thermostaatkraan van FIBARO heeft, én hoe je daarmee energie gaat besparen. Als je googled naar dit product zul je veel complimenten vinden over het design. Geen discussie, het is de mooiste thermostaatkraan op de markt! Maar niet alleen de mooiste, ook nog eens één van de slimste. De Heatcontroller heeft namelijk een aantal functies die het apparaat zeer aantrekkelijk maakt.

Om te beginnen is de kraan 56,5 mm breed en 73,2 mm lang en is op de volgende aansluitingen eenvoudig te bevestigen:
-M30 x 1.5
-Danfoss RTD-N
-Danfoss RA-N.

Dit zijn de meest voorkomende bevestigingsmaten (98%) voor thermostaat kranen, dus hij past bijna overal op!
LET OP: het moet wel een thermostaatkraan aansluiting zijn, met zo'n pennetje. Op de ouderwetse draaiknop kun je niet direct een thermostaatkraan monteren, en moet je de aansluiting vervangen.

De thermostaatkraan werkt met elke z-wave of z-wave plus controller en is beveiligd met AES-128 encryption en S2 PRNG-based encryption.

Verder is een heel groot voordeel dat de thermostaatkraan niet op batterijen werkt maar oplaadbaar is met een usb aansluiting. Als de thermostaatkraan helemaal opgeladen is gaat hij een heel stookseizoen mee (bij normaal gebruik.) De lange levensduur komt mede door de slimme FLiRS (Frequently Listening Receiver Slave) techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat het apparaat direct reageert als een temperatuur verandert word via de Z-wave controller. Het is te vergelijken met de techniek van een "slapend apparaat", met als groot verschil dat een apparaat met FLiRS nagenoeg direct het signaal ontvangt en dan wakker wordt, wat energie bespaart waarmee de batterijen langer mee gaan, met toch een zeer snelle reactietijd.

Niet alleen omdat het apparaat zelf energiezuinig is bespaar je energie, maar vooral wanneer er op elke radiator een Heatcontroller geplaatst wordt het mogelijk is om in zones te werken. Dit zorgt ervoor dat verschillende kamers in je huis niet overbodig verwarmd worden, en dat bespaart energie. Tevens kunnen de Heatcontrollers geregeld worden via een "schema". Door een schema in te stellen kun je bepalen dat de Heatcontrollers automatisch de verwarming regelen per zone, per kamer. Je stelt van te voren in op welke dag en op welke tijdstip er welke temperatuur moet worden ingesteld. Bijvoorbeeld; op werkdagen als ik om 18:00 uur thuis kom van mijn werk staat de verwarming in de woonkamer al een halfuur op 20 graden. Hierdoor hoeft je verwarming niet de hele dag aan te staan om er voor te zorgen dat je huis lekker comfortabel warm is als je thuis komt. Door middel van geolocatie kan je Smart Home Systeem zelfs zien wanneer je onderweg naar huis bent en kan hij met de heatcontrollers de verwarming alvast aanzetten. En wanneer je het huis verlaat kan het systeem de verwarming lager zetten, en vergeet je nooit meer de verwarming lager te zetten. Uiteraard kun je ten alle tijden de temperatuur aanpassen via de app, handmatig en zelfs op afstand van waar ook ter wereld.

Uit onderzoek van de Fibaro Group S.A blijkt dat door de energiebesparende functies, je wel tot 42% aan kosten kunt besparen!

De thermostaatkraan heeft een rond LED lampje op de kraan, en als je er aan draait zal je merken dat de kleur verandert. De kleur van het LED lampje geeft de temperatuur instelling aan. In de z-wave controller die je gebruikt zijn de parameters van deze kleuren aan te passen in de kleur dat jij ze zelf wilt, bijvoorbeeld: 21 graden is rood.

 

Fibaro Heatcontroller

 

De extra temperatuursensor

Naast al deze slimme functies die de FIBARO heatcontroller heeft, kan er een extra temperatuur sensor aan toe gevoegd worden. De temperatuur sensor meet de temperatuur in de kamer waar de sensor geplaatst word, op jouw ideale plekje dus, en houdt die temperatuur aan voor verwarming. Door zijn compacte (38mm x 12mm) en strakke design valt hij niet op en kan de sensor overal geplaatst worden. Op elke temperatuur sensor kunnen tot maximaal 3 heatcontrollers verbonden worden. De communicatie via de thermostaten en temperatuursensor werkt via bluetooth, wat betekent dat je ze door heel je huis kunt plaatsen. Mocht je een bepaalde thermostaat op een andere kamertemperatuur willen laten reageren, kan dat dus ook!

 

Voice control, kinderbeveiliging, anti-kalk, anti-freeze

Natuurlijk is ook de Heatcontroller met spraak te besturen. Vertel Alexa of Google Assistent om de verwarming aan te zetten en sinds kort ook Siri, want is nu in de Apple HomeKit uitvoering beschikbaar. Ook voor de kleine is de heatcontroller veilig. Schakel eenvoudig de handbediening van de thermostaatkraan in je Smart Home Systeem uit. Verder voorkomt de anti-freeze functie dat de kraan nooit bevriest en mocht het raam per ongeluk nog open staan dan zorgt de open-raam detectie dat er niet voor buitenlucht wordt gestookt op jouw kosten. En als laatst mogen we de anti-kalk functie niet vergeten! Door het zelfreiniging proces van deze thermostaatkraan hoef je hem zelf nooit meer te ontkalken! Het enige waar jij dus aan moet denken is dat je hem oplaad voor de winter. Oh nee, zelfs dat meldt de Heatcontroller tijdig uit zichzelf.

 

Fibaro heatcontroller

 

Kenmerken

Werkt met elke Z-wave(plus) controller
Beveiligd met AES-128 encryptie en S2 PRNG encryptie
Wordt geleverd met verschillende verloopringen
Eenvoudig te installeren
Werkt met oplaadbare batterij (micro-USB)
Lege accu notificatie
Temperatuurmeting, met kleur indicatie
Compact en stijlvol design
Externe temperatuursensor leverbaar
Ondersteund verwarming schema's
Tevens handmatig te bedienen
Automatische kalibratie
Anti-bevriezing- en reinigingsfunctie
Open raam detectie
Bediening via scene of geolocatie
Instelbare kinderbeveiliging
Geen digitale temperatuur indicatie
Werkt niet met (de oude) draaiknop kranen

 

Specificaties

Voeding: 3.7v Li-Poly battery pack(Niet vervangbaar)
Oplaad aansluiting: Micro USB
Oplader voltage (Niet ingbegrepen:
5v DC
Minimale Laadstroom (Niet inbegrepen) 0.5A
Bedrijfstemperatuur: 0-40C
Opslagtemperatuur (standbymode): -10 - 25C
Maximaal watertemperatuur: 90C
Temperatuur meetnauwkeurigheid: 0.5C (Bij 0 - 40C )
Regelklasse: Type 1 Class
Device Firmware Class: A-Grade
Moter bescherming: Impedantie beschermd
Actuator actie: Lineaire actuator met variabele positie
Dimensie:

56 x 74mm (zonder adapter)

56 x 87mm (Met adapter)

Slag van actuator:

5mm

Doel van controle:

Bedieningscontrole

Constructie van controle:

Integrated controle

Mate van bescherming door behuizing:

IP20

Classificatie van controle voor bescherming tegen elektrische schokken:

Klasse III

Nominaal impulsvoltage:

330v (indien aangesloten op de uSB
stroomvoorziening)

EU richtlijn compliance:

RoHS 2011/65/EU

RED 2014/53/EU

Radio protocol:

Z-wave (500 Serie)

Radio frequentie band:

868 MHz ISM Band (EU)

Maximum transmit power:

EIRP tot -

4 dBm

 

 

Vraag je je af hoe je de thermostaatkraan toevoegd aan je Z-wave controller? Ik heb een korte video voor je gemaakt waarin ik dit laat zien!

 

 

Deel op Facebook

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »